WIM OPBROUCK

WIM OPBROUCK – Singalong 2024


Dé feelgood hit of the winter! Samen zingen en genieten onder de begeesterende begeleiding van opperbard Opbrouck Wim


“In the dark times will there also be singing? Yes, there will also be singing. About the dark times.” (Bertold Brecht)


In groep zingen is een mooiere ervaring dan u en ik soms denken. Je deelt iets intiems met een aantal willekeurige mensen – vaak vreemden – om je heen. De zenuwen worden gesust, de geest wordt opgetild. Een hormonaal samenspel van endorfines en oxytocine bant de stress uit en verdr?ft de eenzaamheidsgevoelens. Zo wordt chemie magie, en zo verbetert zingen onze levenskwaliteit. Toch?


Klopt als een bus, maar laat ons wel wezen: Wim Opbrouck heeft zulke theoriee¨n uit de psychologie en neurologie niet nodig om te weten hoeveel deugd samen zingen kan doen.


Wim Opbrouck toert in deze donkere dagen met een voorstelling die geen naam draagt, die spontaan tot stand kwam en waaraan geen regie te pas is gekomen, maar die door de jaren heen een echte eindejaartraditie is geworden. Zingen wordt onder z?n begeleiding een broodnodig tegengif voor moeil?ke t?den.


Zoals de wind waait door de bomen, zoals het schansspringen in Garmisch-Partenkirchen, zo zingt Wim aan de piano, samen met u, liedjes uit het collectieve geheugen.


Credits: Vleugelpiano: Wim Opbrouck – Trompet: Heiki Verdure – Bas: Luc Byttebier – Drums: Dick Vanhoegaerden – Foto © Koen Bauters

Praktische informatie

Wanneer

Prijs

€ 24,00
Vriend van de Velinx - 20,00 euro

Waar

de VELINX
Dijk 111, bus 2, 3700 Tongeren

Organisator

de VELINX