Het is geen publiek geheim dat Tongenaren zweren bij goed eten en drinken, niet zelden van eigen bodem. Je hoeft maar een Tongerse bakkerij of speciaalzaak binnen te wandelen om heerlijke streekproducten te ontdekken, naar traditioneel recept of met een smakelijke knipoog naar het verleden.
Doorheen haar lange geschiedenis, was de Tongerse eetcultuur onderhevig aan heel wat invloeden, van o.a. Germaanse en Keltische volksstammen en natuurlijk de Romeinen. Ook in recentere tijden bleven we levensgenieters pur sang.
Hoe komt het dat de eerste stad van België zon rijke traditie aan streeklekkers kent? Wel, dat heeft alles te maken met ons heuvelachtig landschap met haar vruchtbare leembodems.
Heel wat Tongerse horecazaken, waaronder onze drie restaurants met een Michelinster, maken gretig gebruik van de lokale ingrediënten en producten om hun gasten culinair te verwennen. Maar ook vermaarde sterrenchefs van ver buiten de stadsgrenzen vinden de weg naar Tongeren.
Klik hier en ontdek alle lekkere adresjes.